Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSICSERIBORSÓ MASALA (Ikra receptje)

2009.12.20

Forrás: Shakuntala Saraf: indiai vegetariánus receptgyűjtemény 1.

Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó (beáztatva, megfőzve)
2 nagy burgonya feldarabolva
1 tk felaprított zöld chili paprika (én ezt ált kihagyom)
1 tk aprított gyömbér
1 tk só
1/2 tk őrölt kurkuma
1 tk őrölt koriander
1/2 tk őrölt piros chili
20 dkg paradicsompüré
2 tk citromlé
1 tk cukor
1 tk fokhagymakrém (én 3-4 gerezd fokhagymát szoktam)
2 ek olaj

(nem minden esetben tartom be az ajánlott mennyiségeket, csak nagyjából, pl van úgy hogy sűrítmény helyett paradicsomlét használok- gondolom már kiderül hogy imádjuk . ezt egy bögre csicseriborsóból szoktam készíteni. a fűszereket kis kézi tekerős darálón szoktam frissen őrölni, akkor sokkal finomabb az aromájuk.)

Hevítsük fel az olajat, dobjuk rá a zöld chilit, a gyömbért, a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Majd adjuk hozzá a többi fűszert is, és pirítsuk át még egyszer.
Adjuk hozzá a paradicsompürét és forraljuk fel. Később adjuk hozzá a főtt burgonyát (én nyersen, kockázva szoktam hozzátenni, úgy jobban átveszi fővés közben a fűszerek ízét), a csicseriborsót, a citromlét, a sót, a cukrot és forraljuk át (értelemszerűen nyers krumplinál főzzük amíg a krumpli meg nem fő).
Tegyük át neki szánt edénybe és díszítsük korianderrel. Főtt rizzsel, nan-nal vagy rotival kínáljuk (mi magában szoktuk enni). Kitűnően illik hozzá a burgonyakrokett is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.