DÖDÖLLE (Livus receptje)
Krumplit megpucolom, felkockázom, megfőzöm. Mikor már kész, leveszek róla egy kis levet (kb. annyit hagyok, amennyi épp csak ellepi) krumplitörővel összenyomom a krumplit a forró vízben, és folyamatos keverés mellett pár ek. lisztet adok hozzá. Kicsit rotyogtatom együtt (vigyázat! fröcsköl!). A cél egy sűrű krumplipüré állag elérése, de nem kell bele sok liszt, mert olyan, mint a tejbegríz, hogy ahogy hűl, sűrűsödik folyamatosan.
Sok-sok hagymát felkarikázok (kb. adagonként egy nagy fejet), lisztbe forgatom, olajban kisütöm (ropogós, barna legyen)
A krumpli tetejére tejfölt rakok, arra pedig a hagymát.
Tipikus téli étel, nem egy diétás kaja Nagyon laktató. Nekem az egyik kedvencem.