Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PARADICSOMOS-PADLIZSÁNOS BULGUR (Malyvacsiga receptje)

2009.08.08

250 g bulgur
4 dkg vaj (vagy ghi)
kb. 7 dl víz
500 g padlizsán
250 g paradicsom
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem aprítva
5 evőkanál olivaolaj
1 dl tejszín
50 g dióbél (apróra vágva)
100 g reszelt Gouda sajt
só, (cayenne bors)
Öntet:
néhány ágacska friss (v. szárított) bazsalikom
2,5 dl joghurt
bors


A bulgurt a vajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd 5-10 perc kevergetve főzés után levesszük a tűzről és fedő alatt tovább puhítjuk és hűlni hagyjuk. (Ezt a műveletet akár órákkal a többi előtt elvégezhetjük, csak a javára válik.)
A bazsalikom leveleit apróra vágjuk, a joghurttal összekeverjük, kissé sózzuk, borsozzuk és behűtjük.
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágott padlizsánt az olajon, kis lángon kevergetve kb. 20 percig pároljuk. A puha bulgurt kissé elmorzsoljuk, majd a párolt padlizsánnal, a kockákra vágott paradicsommal, a petrezselyemmel, a sajttal, a tejszínnel meg a dióval összekeverjük és megsózzuk, fűszerezzük. A masszát vékonyan kivajazott magas falú tűzálló tálba töltjük és hideg sütőbe toljuk. Közepes lánggal (180 fok) kb. 30 percig sütjük.
A bazsalikomos joghurtot külön kínáljuk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.