Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PIKÁNS CSICSERI (Livus receptje)

2009.12.20

A recept eredetileg a Fűszer és lélek oldalról származik

Hozzávalók:
2 csésze száraz csicseri
2 fej hagyma
4 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
2 paradicsomkonzerv
1 chili
1 narancs reszelt héja
1 kk koriander
1 kk oregánó
1 kk kömény
2 ek fenyőmag
1 lime leve
1 nagy csokor snidling


A csicserit egy éjszakára beáztattam.
A vajon megfonnyasztottam a hagymát, a végén rászórtam az apróra vágott fokhagymát.
Beletettem a csicserit felöntöttem vízzel és puhára főztem.
Mikor megfőtt, hagytam elforrni a víz felét, majd ráborítottam a paradicsomot és belekevertem a fűszereket is. Belereszeltem a narancshéjat is, de csak a végén.
Tálalásnál megszórtam fenyőmaggal, snidlinggel, és nyomtam rá egy kevés lime levet.
Aki szereti, tehet bele egy kevés mézet is.

Másnapra még fincsibb, összeérnek az ízek. És hidegen is remek, mint egy saláta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.