Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKAMELL (Alin receptje)

2009.12.20

Pulykamell kerül alulra és felülre sózva-borsozva és alaposan megtűzdelve fokhagymával. A két réteg közötti töltelék pedig kb 70 dkg sertés darálthúst keverek el úgy kb fél kiló (de lehet kevesebb is) főtt és áttört gesztenyével. Teszek bele tojást 4-et, nagyon apróra vágott, vagy darált, pirított füstölt szalonnát. Esetleg lehet bele tenni tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét is, attól lazább, de én nem szoktam. Ezt is megborsozom. A sima főttgesztenye helyett lehet masszát tenni, de nagyon fontos, hogy NE édes legyen (azzal ehetetlen), át kell törni azt is és kevesebb kell belőle, mert töményebb. A tölteléket rálapátolom a pulykamellre, lefedem egy újabb réteggel, amit ugyanúgy sózok-borsozok, megtűzdelem fokhagymával. Végül az egészet gondosan betakargatom baconnel és ropogós pirosra sültöm. Almapürével felséges.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.