Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOMBÁS RISOTTO (Sparvöga receptje)

2009.04.30

HOZZÁVALÓK:
kb. 1 bögre rizs fejenként
1/2 l meleg húsleves
egy kis fej hagyma
vaj
gomba: a legjobb vargányából, ami nagyon drága de lehet szárítva is kapni, úgy már nem az. Szárított gombából 15 gr kell fejenként, amit meg kell mosni és 20 percig langyos vízben áztatni. Friss gombából kb. 200 gr kell.
petrezselyem
1 ek. reszelt parmezán fejenként
só, bors

ELKÉSZÍTÉS:
Egy borsónyi olajon és egy darab vajon, lassú tűzön megpirítjuk a nagyon-nagyon apróra vágott hagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a gombát (ha szárított, akkor az áztatólevét megtartjuk) és a szintén nagyon finomra aprított petrezselyem 3/4-ét. Ha megpirult a gomba, hozzáadjuk a rizst, és pár percig kevergetve pirítjuk azt is.
Ezután hozzáadunk egy kis húsleveset és lefedjük. Ha elfőtte, mindig adunk hozzá újra, kis mennyiségekben (kb. 1 dl).
Amikor készre főtt a rizs, hozzáadjuk a maradék petrezselymet, a parmezánt, jól elkeverjük, pár percet hagyjuk lefedve és kész.

A risottót szintén mindenfélével lehet készíteni, a lényeg a vajon lassan pirított hagyma, és a húsleves. A hagyományos milánói csak sáfránnyal készül, meg persze csúcsszuper a tenger gyümölcseis, az jó mirelitből is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.