Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRÉMES ZÖLDBORSÓ PITE (Tündérlili receptje)

2010.08.10

Hozzávalók:

A tésztához: 20 dkg vaj, 10 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 1/2 tk só, bors, 3 ek hideg víz.

A töltelékhez: 30 dkg zöldborsó, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg füstölt főtt sonka, 8 dkg parmezán, 2 csokor petrezselyem, szerecsendió, só bors.

Elkészítés:

A vajat, lisztet, sót, borsot morzsásra kevered, majd összegyúrod a tojással és a hideg vízzel, folpackba csomagolva 20-30 percig pihi a hűtőben.

Vajon puhára párolod a borsót ha kihűlt, bele a turmixgépbe. Krémesre turmixolod a tejszínnel, sajttal, tojásokkal, fűszerekkel.

Kinyújtod a tésztát, beleteszed a formába, rá sütőpapír és némi nehezék hogy ne púposodjon fel (pl. száraz bab). 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöd. Majd rászórod a sonkadarabokat, rákanalazod a tölteléket és 175 fokon még kb 25-30 percig sütöd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

debrecen

(csiki éva, 2010.08.25 19:34)

Hogy van ez? Sthal leveszi tőled, megcifrázza saját dumával,aztán beteszi a könyvébe,vagy fordítva?16702