Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LASAGNE (Rekubeku receptje)

2009.04.30

Én úgy szoktam, hogy készítek egy egyszerű bolognai spagettiszószt, darált sertéshúsból, gombával, répával, bazsalikommal, oreganoval, sóval, borssal fűszerezem. Készítek besamelt is, majd rétegezem egy jénai edényben. Alul besamel, majd lapok, a húsos szósz fele, reszelt sajt, lapok, besamel, a húsos szósz maradéka, reszelt sajt, a tetejére pedig ismét lapokat teszek, a maradék besamelt. Alufóliával letakarva 25-30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, reszelt sajtot szórok rá és addig hagyom még, amíg picit megpirul.

 

Besamel:

50 g vajat megolvasztok egy fazékban, hozzákeverek 50 g lisztet (kb két evőkanál), és szépen lassan felöntöm úgy 8-9 dl meleg tejjel, közben folyamatosan keverem habverővel, hogy ne legyen csomós. Sóval, borssal, pici darált szerecsendióval ízesítem. Akkor van kész, amikor jó sűrűre főtt (olyan puding állagú)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.