Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HAJDINAGOMBÓC (MsLizi receptje)

2010.08.28

- 1 adag hajdina (én ikeás gyerekpohárral mértem, azt majdnem tele)
- 1,5-szeres víz, só
- 2-4 evk hajdinaliszt (lehet más tk liszt is)
- majoranna, bazsalikom ízlés szerint, esetleg egy kis őrölt bors

Hajdinát megmossuk vízben, majd sóval és 1,5-szer annyi vízzel feltesszük főni. Akkor jó, mikor a szemek szétnyílnak és elfövi a levét.
Kicsit hagyjuk hűlni.
Keverjük bele a fűszereket, majd a lisztet kanalanként, nézzük meg mennyit vesz fel. Pár percet várjunk, megszívja magát nedvességgel.
Ekkor gyúrható massza lesz.
Ebből veszünk ki diónyi darabokat és gombócokká formázzuk. Érdemes nedves kézzel dolgozni, mert ragacsos a massza.

Használható levesbetétnek, de ki is lehet sütni olajban, ez előtt fűszerezhetjük erőteljesebben is, vagy tehetünk bele apróra vágott hagymát is.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.