Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HAMIS PESTO (Khase receptje)

2009.12.20

Hozzávalók:
- egy maréknyi friss bazsalikomlevél
-1oo g Grana Padano sajt(lehet keverni Pecorino-val fele-fele arányban)
-egy gerezd fokhagyma
-egy közepes szál póréhagyma
- extra szűz olívaolaj
-pici só

Elkészítés:
az eredeti pestoreceptbe nem kell póréhagyma, de én ellensúlyozandó az olívaolaj kesernyés mellékízét, üvegesre pároltam a karikára vágott pórét, majd egy percre megfuttattam az összevágott fokhagymát. Mialatt a hagymák párolódtak, egy mélyebb tálba beleraktam a megmosott bazsalikomleveleket, nagylyukú reszelőn lereszeltem a sajtot, kicsit megsóztam, egy-két evőkanál olívaolajjal meglocsoltam. Ezt a keveréket, botmixerrel lassú fokozaton elkezdtem pépesíteni, és mikor már nem láttam az olajat, újabb kis adagot öntöttem a péphez, és így tovább, míg egy világoszöld homogén krémes masszát nem kaptam. Levettem a tűzről a fokhagyma- póréhagyma keveréket, hozzáadtam a "pesto"péphez és összeturmixoltam.

Az egész nem tart tovább 1o percnél, ami éhes gyermekek esetében nagy kincs))

Közben fel lehet tenni a vizet a tésztának és hipp-hopp kész is az ebéd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.