Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KETCHUP, AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI (MsLizi receptje)

2009.12.20

Hozzávalók:

3 kg paradicsom,
l fej fölaprított hagyma,
3 ek. só,
6 ek. cukor
2 dl ételecet (én csak egy evőkanállal tettem bele)
1-1 kk. aprított zeller és petrezselyemzöld,
1-1 csipet törött szegfűbors és fahéj,
1-1 ek. darált mustármag és törött bors (vigyázat ezektől egy kicsit csípős lett, talán kevesebb is elég)

Recept nem írja, de szerintem bazsalikommal és 2 gerezd fokhagymával még jobb és még kanál cukorral, de hát ez ízlés dolga, meg kell kóstolni.

A megtisztított, földarabolt, áttört (paszírozott) paradicsomot a hozzávalókkal együtt lekvár sűrűségűre főzzük. Leszűrve 2-3 dl-es üvegekbe töltjük és lezárjuk. (Forrón üvegekbe raktam és szárazdunsztba tettem 2 napig).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.