Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BUNDÁSKENYÉR OLAJ NÉLKÜL (Neusiedler receptje)

2009.03.08

Bundáskenyér olaj nélkül

Rém egyszerű: fogjuk a szikkadt zsömlét, felvagdossuk kis szeletekre - kenyér nem nagyon szokott lenni itthon -, majd a szokásos tejes-tojásos masszába forgatjuk őket, jó alaposan megszívják magukat. Ezt a tej-tojás kombót lehet turbózni a só-bors-on kívül zöldfűszerekkel, sima fűszerekkel, bármivel. Én pl. nagyon szeretem a curry-t a tojáshoz, de a kotányis vargányás-sóval is mennyei.

Aztán fogunk egy kis tepsit, amibe pont beleférnek, és az alját olajjal kikenjük vékonyan, aztán szorosan belerakosgatjuk a szottyos zsemleszeleteket. Be a sütőbe (kb. 180 fokra), és 15-20 perc alatt kész.

Még egy tipp: mielőtt betesszük a sütőbe, érdemes megszórni egy kis reszelt sajttal, és így már szinte egytálétel lesz a hajdanvolt lenézett kényszer-köretből.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.