Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSKRÉMEK (Livus receptje)

2009.03.06

Padlizsánkrém: Vagy veszel natur padlizsánkrémet, vagy veszel egy padlizsánt. Ha utóbbi, akkor megszurkálod villával, és a sütőben (egy sütőpapíros tepsin) max fokozaton, kb 45 perc alatt megütöd (persze méretfüggő az idő). Ha kész, kikaparod a krémesre sült belsejét a héjából, kicsit összenyomingatod a fakanálllal. Én zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítem. Esetleg nagyon kevés olivaoljat is csurgatok bele.

Répa:
Holnapra én
ilyet tervezek, csak lehet, hogy kicsit összeturmixolom majd, hogy könnyebb legyen mártogatni. Nagyon szeretjük, pikk.pakk vacsora pirítóssal amúgy.
És van egy másik répás receptem (Nagy Zsuzsa könyvéből). Ezt is nagyon szeretjük, mondjuk ebben van sajt is:
1 nagy sárgarépát egészben megpárolunk. Hozzáadunk fél csésze vizet, 10 dkg fültölt sajtot, fél dl olivaolajat, 2 ek. szárított lestyán, 2 tk. fokhagymagranulátumot/zúzott fokhagymát, sót. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. Tetejére jól mutat lenmagot szórni.

A vöröslencséset megtalálod
ebben a postban.

Avokádó:
Na, ilyet még bevallom csak egyzser csináltam Egy puha avokádót meg kell pucolni, villával összetörni, vagy turmixolni. Mehet bele vörös- és fokhagyma, kis citromlé és só.

Csicseri: (ezt legutóbb tegnap csináltam
fél bögre cs.borsót egy éjjelre beáztatni. Másnap leönteni róla a vizet, és új vízben feltenni főni (ez fontos). Ha felforrt, megint le kell cserélni a vizet egy újra, na és akkor abban már főhet, amíg meg nem puhul (ez nem kevés idő, egy-másfél óra).
Ha kihűlt, összeturmixolni egy kis fokhagymával, citromlével, 1-2 ek. szezámmaggal vagy Tahinivel (szezámkrém), sóval és annyi vízzel, amennyivel krémszerű lesz.

Tojáskrém:
tojásokat keményre főzök, ha kihűlt, sajtreszelőn lereszelem. pár ek. majonéz megy mellé (vagy majonéz és tejföl vegyesen), annyi, hogy olyan állagú krémet kapjunk, amilyet szeretnénk. Mustárral, sóval, borssal és egy kevés reszelt vöröshagymával ízesítem. Nyami ez is!

Halkrém:
Egy tonhalkonzervet lecsöpögtetek. Adok hozzá tejfölt, és egy picit kevesebb majonézt. Só, bors, pici mustár, apróra vágott vörös- vagy póréhagyma és majoranna.
Pirítóssal, vékony citromszeletekkel a tetején, hmmm....
 

Kéksajtos mártogató (Stahl):
15 deka márványsajt
1 deci tejszín
1 deci tejföl
Sajtot összenyomkodod villával, és belekevered a tejszínt meg a tejfölt. Fincsi!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.